Saturday, 2019-10-19, 6:01 AM
Main
Registration
Login
Domaca MP3 Muzika
Welcome Guest | RSS

Site menu
Folk Muzika
Who You Are
...
Razni Izvodjaci 2012 Hitovi live Colonia Diskografija Jadranka Stojakovic Goran Bregovic Kolekcije Djordje Balasevic CDS Riblja Corba Bajaga (Momcilo Bajagic) Plavi Orkestar Srebrna Krila Kristali Laboratorija Zvuka Boa Dubioza Kolektiv Oliver Mandic Neverne Bebe Miligram Dza Ili Bu kolekcija Galija Piloti Gordi Laki Pingvini Obojeni Program Zeljko Joksimovic Leb i Sol Eyesburn Elektricni Orgazam Denis & Denis Severina Giuliano Divlji Kesten Lola Novakovic Prljavo Kazaliste Plejboj September Rambo Amadeus Ritam Nereda Alisa Alka Vuica Sergej Cetkovic Pro Arte Djura I Mornari Tose Proeski Djavoli merlin Hari Mata Hari Kaliopi Indexi Parni Valjak Buldozer Aerodrom Davorin Popovic Klape Karolina Goceva Petar Graso Rade Serbedzija Garavi Sokak Bijelo Dugme Alen Islamovic Mladen Vojicic Tifa Crvena Jabuka Novi Fosili YU Grupa Natasa Bekvalac Azra Divlje Jagode Ana Popovic IndeXovo Radio Pozoriste film Teska Industrija Drugi Nacin Valentino Gabi Novak 2013 rock Goblini KBO! Seid Memic Vajta Saht smf Kemal Monteno Direktori S.A.R.S. Oliver Dragojevic Pop pips Miso Kovac Neda Ukraden Magazin Box Set Dragan Stojnic boxset 2014 2015
Login form
Main » 2013 » December » 30 » Prljavo Kazaliste - Diskografija (1978-2011)
7:16 PM
Prljavo Kazaliste - Diskografija (1978-2011)

__________________________________________
Prljavo Kazaliste - Diskografija (1978-2011)
__________________________________________
1978 - Televizori (Singl)
1979 - Moj Je Otac Bio U Ratu (Singl)
1979 - Prljavo Kazaliste
1980 - Crno Bijeli Svet
1980 - Crno Bijeli Svijet (Singl)
1980 - Koncert Live
1981 - Heroj Ulice
1983 - Korak Od Sna
1985 - Zlatne Godine
1988 - Zaustavite Zemlju
1989 - Mojoj Majci (Singl)
1989 - Sve Je Lako Kad Si Mlad (Live)
1990 - Devedeseta
1993 - Lupi Petama
1994 - Bozicni Koncert
1994 - Najveci Hitovi
1994 - Zabranjeni Koncert
1996 - S Vremena Na Vrijeme
1997 - 20 Godina
1997 - Best Of
1997 - Dani Ponosa I Slave
2000 - Balade
2000 - Hitovi
2002 - Na Trgu Jelacica Bana
2003 - Radio Dubrava
2005 - Moj Dom Je Hrvatska
2006 - Split Stari Plac Live
2007 - Best Of Live (Live @ ZG)
2008 - 30th Anniversary Live
2008 - Tajno Ime CD 1
2008 - Tajno Ime CD 2
2009 - Otvaranje Zagrebacke Arene Live CD 1
2009 - Otvaranje Zagrebacke Arene Live CD 2
2010 - Mozda Dogodine (Singl)
2011 - Iza Mojih Prozora (Singl)
__________________________________________

__________________________________________
1978 - Televizori (Singl)
Televizori
Majka
Moje Djetinjstvo

1979 - Moj Je Otac Bio U Ratu (Singl)
Moj Je Otac Bio U Ratu
Noc

1979 - Prljavo Kazaliste
Ja Sam Mladic U Najboljim Godinama
Bit Ce Bolje
U Mojoj Opcini Problema Nema
Neki Djecaci (Some Boys)
Veze I Poznanstva
Noc
Covjek Za Sutra
Subotom Uvece
Sto Je To U Ljudskom Bicu..
Sretno Dijete
Na Posljednjoj Tramvajskoj Stanici

1980 - Crno Bijeli Svet
Crno Bijeli Svet
Moderna Devojka
Nove Cipele
Nedjeljom Ujutro
Neka Te Nista Ne Brine
Zagreb
17 Ti Je Godina
Neki Moji Prijatelji
Sam
Mi Plesemo

1980 - Crno Bijeli Svijet (Singl)
Crno Bijeli Svijet
Moderna Devojka

1980 - Koncert Live
Sretno Dijete
Televizori
Sto Je To U Ljudskom Bicu
Ja Sam Mladic U Najboljim Godinama
Subotom Uvece

1981 - Heroj Ulice
Siroke Ulice
Djevojke Bi
Lupam Glavom U Radio
Nocas Sam Izasao Na Kisu
Amerika
Sve Gradske Bitange
Djevojke Snova
Heroj Ulice

1983 - Korak Od Sna
Sve Je Lako Kad Si Mlad
Dobar Vjetar U Ledja
Stajao Sam
Buntovnik Bez Razloga
Korak Od Sna
Los Dan
Cini Mi Se
Milioner

1985 - Zlatne Godine
Ne Zovi Mama Doktora
Pod Sretnom Zvijezdom Mi Smo Rodjeni
Zlatne Godine
Sladoled
Dan Za Danom
Moja Djevojka Je Otisla U Armiju
U Krevetu Mom, U Nojevoj Barci
Groblje Slonova
Ma Kog Me Boga Za Tebe Pitaju

1988 - Zaustavite Zemlju
Zaustavite Zemlju
Bjezi Ptico Od Mene
... Mojoj Majci
Marina
Moj Bijeli Labude
Prisluskuju Nas Susjedi
Slazi Mi
449 (Svaki Put Kad Odlazis)
Budala Malena
Vlakovi

1989 - Mojoj Majci (Singl)
... Mojoj Majci
Marina

1989 - Sve Je Lako Kad Si Mlad (Live)
Mi Plesemo
Marina
Sve Je Lako Kad Si Mlad
Budala Malena
Sve Gradske Bitange
Moj Bijeli Labude
Ma Kog' Me Boga Za Tebe Pitaju
Korak Od Sna
Heroj Ulice
Mojoj Majci
Siroke Ulice
Ne Zovi Mama Doktora
Slazi Mi
Crno-Bijeli Svijet
Subotom Uvece
Mladic U Najboljim Godinama

1990 - Devedeseta
Pisma Ljubavna
Devedeseta
Oprostio Mi Bog, Mogla Bi I Ti
Nemoj Misliti Da Se Izvlacim (Zato Sto Se Sporo Svlacim)
Na Badnje Vece
Evo Putujem
Strah Od Letenja
Iz Nekih Starih Razloga
Nebo Zvijezdano
Zbogom Dame, Zbogom Prijatelji

1993 - Lupi Petama
Lupi Petama
Pet Dana Ratujem
Kao Ja Da Poludis
Tu Noc Kad Si Se Udavala
Kise Jesenje
Ptico Malena
Uzalud Vam Trud Sviraci
Beznadni Slucaj
__________________________________________
__________________________________________
   
__________________________________________

__________________________________________
1994 - Bozicni Koncert
Crno-Bijeli Svijet
449
Heroj Ulice
Iz Nekih Starih Razloga
Kao Ja Da Poludi
Pet Dana Ratujem
Moj Bijeli Labude
Sve Je Lako Kad Si Mlad
Ruza Hrvatska
Kise Jesenje
Zbogom Dame Zbogom Prijatelji
Na Badnje Vece
Pisma Ljubavna
Mi Pijemo
Oprostio Mi Bog
Lupi Petama
Tu Noc Kad Si Se Udavala
Marina
Ne Zovi Mama Doktora
Ma Kog Me Boga Za Tebe Pitaju
Vlakovi

1994 - Najveci Hitovi
Crno Bijeli Svijet
Subotom Uvece
Sve Gradske Bitange
Sladoled
Devedeseta
Zaustavite Zemlju
Kise Jesenje
Sve Je Lako,Kad Si Mlad
Ne Zovi Mama Doktora
Noc
Iz Nekih Starih Razloga
Moj Bijeli Labude
Ma Kog Me Boga Za Tebe Pitaju
Tu Noc,Kad Si Se Udavala
Pisma Ljubavna
(Dok Svira Radio) Lupam Glavom U Radio
Mi Plesemo
Marina
Budala Malena
Uzalud Vam Trud Sviraci

1994 - Zabranjeni Koncert
Mojoj Majci (Ruza Hrvatska) (Uzivo)
Pet Dana Ratujem Subotom Se Zaljubljujem (Uzivo)
Marina (Uzivo)
Tu Noc Kad Si Se Udavala (Uzivo)
Ma Kog Me Boga Za Tebe Pitaju (Uzivo)
Kise Jesenje (Uzivo)
Kao Ja Da Poludis (Uzivo)
Heroj Ulice (Uzivo)
Lupi Petama (Uzivo)
Uzaludan Vam Trud Sviraci

1996 - S Vremena Na Vrijeme
S Vremena Na Vreme
Dodji Sada Gospode
Stoljece Il' Dva
Korak Po Korak
Laku Noc Tebi Zagrebe
Nisam Ja Od Pamuka
Sanja
Snen Sam Kao Jutro Nedeljno
Od Sveg Zla
Sretan Bozic
S Vremena Na Vrijeme (Remix)

1997 - 20 Godina
Heroj Ulice
Moj Bijeli Labude
Iz Nekih Starih Razloga
Tu Noc Kad Si Se Udavala
Kise Jesenje
Ma Kog Me Boga Za Tebe Pitaju
Ptico Malena
S Vremena Na Vrijeme
Lupi Petama
Dodji Sada, Gospode
Mojoj Majci
Zbogom Dame, Zbogom Prijatelj

1997 - Best Of
Subotom Uvece
Crno Bijeli Svijet
Mi Plesemo
Marina
Sve Je Lako Kad Si Mlad
Devedeseta
Lupi Petama
Mojo Majci
Zaustavite Zemlju
Moj Bijeli Labude
Oprostio Mi Bog, Mogla Bi Iti
Na Badnje Vece
Korak Od Sna
Heroj Ulice
Kise Jesenje
Ma Kog Me Boga Pitaju Za Tebe Pitaju
Uzalud Vam Trud Sviraci
__________________________________________
__________________________________________
   
__________________________________________

__________________________________________
1997 - Dani Ponosa I Slave
Intro
Dobro Jutro Sezdeset Osmasi
Dani Ponosa I Slave
Jednostavno Najgori
Tram Ii
Muskarci Su Svinje
Ako Trazis Nekoga
Brane Srusit Cu Sve
Bye Bye
Svu Noc Padala Je Kisa
Intro Ii
Hrvatski Velikani
Pa Sad Lazem Kao Ti

2000 - Balade
Ma Kog Me Boga Za Tebe Pitaju
Na Badnje Vece
Moj Bijeli Labude
Iz Nekih Starih Razloga
Zbogom Dame, Zbogom Prijatelji
Oprostio Mi Bog, Mogla Bi I Ti
Heroj Ulice
Vlakovi
... Mojoj Majci
Korak Od Sna
449 (Svaki Put Kad Odlazis)
Cini Mi Se

2000 - Hitovi
Crno Bijeli Svet
Mi Plesemo
Sve Gradske Bitange
Siroke Ulice
Sve Je Lako Kad Si Mlad
Moderna Devojka
Ne Zovi Mama Doktora
Zlatne Godine
Sladoled
Ja Sam Mladic U Najboljim Godinama
Sretno Dijete
Na Posljednjoj Tramvajskoj Stanici
Marina
Zaustavite Zemlju
Pod Sretnom Zvijezdom Mi Smo Rodjeni
Subotom Uvece
17 Ti Je Godina
Dobar Vjetar U Ledja
Korak Od Sna
Pisma Ljubavna
Strah Od Letenja

2002 - Na Trgu Jelacica Bana
Lupi Petama
Pisma Ljubavna
Sve Je Lako Kad Si Mlad
Crno Bijeli Svijet
Kao Ja Da Poludis
Kise Jesenje
Brane Srusit Cu Sve
Korak Po Korak
Prisluskuju Nas Susjedi
Subotom Uvece
Heroj Ulice
Sanja
Ma Kog Me Boga Za Tebe Pitaju
..Mojoj Majci
Ne Zovi Mama Doktora
Mi Plesemo
Marina

2003 - Radio Dubrava
Radio Dubrava
Anarhist
Previse Suza U Mom Pivu
Drugovima Vise Ja Ne Vjerujem
Na Zivce Ide Mi
A Ti Idi
Skocit Cu
Smedi Seceru
Ona Nema Vremena
Nisam Bio Za Tebe
Ako Odlucis
Vrijeme (Sporo Prolazi)

2005 - Moj Dom Je Hrvatska
Moj Dom Je Hrvatska
Kuda Bi Za Vikend
Tamo Imam Prijatelje
Steta Sto Je...
Kao
Previse Je Previse
Cobra Tref
Sava Mirno Tece
Ima Jedan Zakon
Sestro Slatka Sestro
Kao Sto Kaze Maria Juric Zagorka
Ne Bih Te Zatajio
__________________________________________
__________________________________________
   
__________________________________________

__________________________________________
2006 - Split Stari Plac Live
Moj Dom Je Hrvatska
Sava Mirno Tece
Pisma Ljubavna
Sve Je Lako Kad Si Mlad
Kao Ja Da Poludis
Kise Jesenje
Heroj Ulice
Radio Dubrava
Sretno Dijete
Subotom Uvece
Lupi Petama
...Mojoj Majci
Ne Zovi Mama Doktora
Previse Suza U Mom Pivu
Mi Plesemo

2007 - Best Of Live (Live @ ZG)
Radio Dubrava
Skocit Cu
Pisma Ljubavna
Sve Je Lako Kad Si Mlad
Kao Ja Da Poludis
Kise Jesenje
Dani Ponosa I Slave
A Ti Idi (Medley)
Heroj Ulice
Sanja
Mojoj Majci
Ne Zovi Mama Doktora
Previse Suza U Mom Pivu
Marina
Radujte Se Narodi

2008 - 30th Anniversary Live
Tajno Ime
Ipak
Ovog Jutra
Kao Ja Da Poludis
Iz Nekih Starih Razloga
Zbogom Dame, Zbogom Prijatelji
Oprosti Mi Bog, Mogla Bi I Ti
449
Ne Zovi Mama Doktora

2008 - Tajno Ime CD 1
Tajno Ime
Male Stvari
El Klinjo
Da Mogu Ispocetka
Zasto Kasno Dolazis
Ples Sa Vragom
Ipak
Setac Snovima
Ako Padnem

2008 - Tajno Ime CD 2
Nakon
Mozda Ti
Ovog Jutra
Dobro Dosla Draga Kceri
Tajna Ljubavi
Sretno Dijete
Sve Je Lako Kad Si Mlad
Kao

2009 - Otvaranje Zagrebacke Arene Live CD 1
Intro
Tajno Ime
Pisma Ljubavna
Sve Je Lako
Kao Ja Da Poludis
Kise Jesenje
Steta Sto Je...
Ipak
Ma Kog Me Boga Za Tebe Pitaju (Medley)
Oprostio Mi Bog
Tu Noc Kad Si Se Udavala
Na Badnje Vece
Ako Trazis Nekoga (Kraj Medleya)
Intro Heroji Ulice
Heroji Ulice
Dan Za Danom

2009 - Otvaranje Zagrebacke Arene Live CD 2
Crno Bijeli Svijet (Feat. Davorin Bogovic & Marijan Mrkic)
Da Mogu Ispocetka
Korak Po Korak
El Klinjo
Lupi Petama
Mojoj Majci (Feat. Marijan Brkic)
Ne Zovi Mama Doktora
Previse Suza U Mom Pivu
Intro Mi Pijemo
Mi Pijemo
Marina
Bis
Radio Dubrava
Subotom Uvecer

2010 - Mozda Dogodine (Singl)
Mozda Dogodine

2011 - Iza Mojih Prozora (Singl)
Iza Mojih Prozora
__________________________________________
__________________________________________
  
__________________________________________
Category: Diskografija | Views: 930 | Added by: Zukas | Tags: Diskografija, Prljavo Kazaliste | Rating: 5.0/1
Total comments: 1
0 Spam
1 Omer18  
Zamolio bih vas ako mozete da radite upload na MEGA.co.nz. Veca je brzina downloada :)

Name *:
Email *:
Code *:
Kategorije
Search
Calendar
Statistics

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0
Entries archive
Visitors
Flag Counter
...

| Copyright MyCorp © 2019 | Website builderuCoz |