Saturday, 2022-06-25, 0:49 AM
Main
Registration
Login
Domaca MP3 Muzika
Welcome Guest | RSS

Site menu
Folk Muzika
Who You Are
...
Razni Izvodjaci 2012 Hitovi live Colonia Diskografija Jadranka Stojakovic Goran Bregovic Kolekcije Djordje Balasevic CDS Riblja Corba Bajaga (Momcilo Bajagic) Plavi Orkestar Srebrna Krila Kristali Laboratorija Zvuka Boa Dubioza Kolektiv Oliver Mandic Neverne Bebe Miligram Dza Ili Bu kolekcija Galija Piloti Gordi Laki Pingvini Obojeni Program Zeljko Joksimovic Leb i Sol Eyesburn Elektricni Orgazam Denis & Denis Severina Giuliano Divlji Kesten Lola Novakovic Prljavo Kazaliste Plejboj September Rambo Amadeus Ritam Nereda Alisa Alka Vuica Sergej Cetkovic Pro Arte Djura I Mornari Tose Proeski Djavoli merlin Hari Mata Hari Kaliopi Indexi Parni Valjak Buldozer Aerodrom Davorin Popovic Klape Karolina Goceva Petar Graso Rade Serbedzija Garavi Sokak Bijelo Dugme Alen Islamovic Mladen Vojicic Tifa Crvena Jabuka Novi Fosili YU Grupa Natasa Bekvalac Azra Divlje Jagode Ana Popovic IndeXovo Radio Pozoriste film Teska Industrija Drugi Nacin Valentino Gabi Novak 2013 rock Goblini KBO! Seid Memic Vajta Saht smf Kemal Monteno Direktori S.A.R.S. Oliver Dragojevic Pop pips Miso Kovac Neda Ukraden Magazin Box Set Dragan Stojnic boxset 2014 2015
Login form
Main » 2014 » April » 29 » Merlin - Diskografija (1985-2011)
2:51 AM
Merlin - Diskografija (1985-2011)
_______________________________________________
Merlin - Diskografija (1985-2011)
_______________________________________________
1985 - Kokuzna Vremena
1986 - Tesko Meni Sa Tobom A Jos Teze Bez Tebe
1987 - Merlin
1989 - Nesto Lijepo Treba Da Se Desi
1990 - Najveci Hitovi
1990 - Peta Strana Svijeta
1993 - Moja Bogda Sna
1993 - Svjedok
1995 - Balade
1995 - Najlepse Pjesme
1995 - Rest Of The Best
1996 - Fotografija
1997 - Dino Merlin Sa Svojim Gostima
1999 - Live Vjecna Vatra CD 1
1999 - Live Vjecna Vatra CD 2
1999 - Uzivo (Live)
2000 - Sredinom
2004 - Burek
2005 - Kosevo 2004 CD 1
2005 - Kosevo 2004 CD 2
2005 - The Best Of
2006 - The Platinum Collection CD 1
2006 - The Platinum Collection CD 2
2008 - Ispocetka
2008 - Kosevo (Live) CD 1
2008 - Kosevo (Live) CD 2
2009 - The Ultimate Collection CD 1 (City Records)
2009 - The Ultimate Collection CD 2 (City Records)
2009 - The Ultimate Collection CD 1 (Croatia Records)
2009 - The Ultimate Collection CD 2 (Croatia Records)
2011 - Love In Rewind
_______________________________________________
_______________________________________________
1985 - Kokuzna Vremena
Kokuzna Vremena
Ljubav Nije Paradajz
Jutro U Splitu
U Knadzama Jastreba
Svjetla Zagreba
Pricalica
Ruzan San
Duhovi Konjaka
Daj, Nazovi Me
 
1986 - Tesko Meni Sa Tobom A Jos Teze Bez Tebe
Dodji Il' Me Se Prodji
Tesko Meni Sa Tobom, A Jos Teze Bez Tebe
Cijela Juga Jedna Avlija
Ne Budi Me Seno
Sibirska
Nek' Padaju Cuskije
Mama, Necu Da Sam Ziv
Uspavanka Za Gorana M.
E, Odkad Mi Se Nisi Javila
Lazu Me
 
1987 - Merlin
Sretna Nova
Tebi Je Lako
Na Te Mislim, Duso
Niko Kao Ja (Tvoj Veseli Bosanac)
Kad Ti Dodjem, Nesreco
Samo Sam Ti Ja Isti Ost'o
Bozic Je
Bez Obzira Na Sve
Lelo
Dobro Vece, Tugo
 
1989 - Nesto Lijepo Treba Da Se Desi
Mjesecina
Svuda Behar Probeharao
Zar Je To Sve Sto Imam Od Tebe
Ne Placi Mati
Nesto Lijepo Treba Da Se Desi
Kad Zamirisu Jorgovani
Danas Sam O.K.
Je Li Sarajevo Gdje Je Nekad Bilo
 
1990 - Najveci Hitovi
Kokuzna Vremena
Svuda Behar Probeharao
U Kandzama Jastreba
Nek'padaju Cuskije
Lazu Me
Nesto Lijepo Treba Da Se Desi
Tesko Meni Sa Tobom
Kad Ti Dodjem Nesreco
Kad Zamirisu Jorgovani
Lelo
Jel' Sarajevo Gdje Je Nekad Bilo
Harmonika
Sa Mojih Usana
I Ovo Prodje
Sta Ti Znacim Ja
 
1990 - Peta Strana Svijeta
Harmonika
Sta Ti Znacim Ja
Palidrvce
I Ovo Prodje
Pala Magla...
Ucini Mi Pravu Stvar
Sa Mojih Usana
Ja Sam Na Te Navik'o
Pogledaj Sa Prozora
 
1993 - Svjedok
Moze Li Se U Ratu
Da Te Nije Alija
Vojnik Srece
Mostarska
Lola
Bosnom Behar Probeharao
Kad Zamirisu Jorgovani
Korak Do Slobode
Da Te Nije Alija [Hor]
_______________________________________________
_______________________________________________
    
_______________________________________________
_______________________________________________
1993 - Moja Bogda Sna
Moja Bogda Sna
Prokletog Me Bog Stvorio
Sta Ce Mi Sad Ljubav
Ti I Ja (Sarajevski Veliki Park)
Ako Me Ikada Sretnes
Da Se Kuci Vratim
Ostat Ce Istine Dvije (Kao Nikada Prije)
Zaboravi
Boljubih Te Sinoc
Vojnik Srece
 
1995 - Balade
I Ovo Prodje
Ako Me Ikada Sretnes
Lejlo
Bozic Je
Sta Ce Mi Sad Ljubav
Sa Mojih Usana
Mostarska
Lazu Me
Jel' Sarajevo Gdje Je Nekad...
Kad Ti Dodjem Nesreco
Sta Ti Znacim Ja
Tesko Meni Sa Tobom
 
1995 - Najlepse Pjesme
Ucini Mi Pravu Stvar
Nesto Lijepo Treba Da Se Desi
Moja Bogda Sna
Vojnik Srece
Zaboravi
Pala Magla
Nek' Padaju Cuskije
Danas Sam O. K.
Kad Zamirisu Jorgovani
Kokuzna Vremena
Bosnom Behar Probeharao
Mjesecina
 
1995 - Rest Of The Best
Zaspao Je Mjesec
Uspavanka Za Gorana B
E, Otkad Mi Se Nisi Javila
Sibirska
Ja Sam Na Te Navik'o
Ljubav Nije Paradajz
Zar Je To Sve Sto Je Ostalo
Prokletog Me Bog Stvorio
U Kandzama Jastreba
Ruzan San
Ne Budi Me Seno
Ne Placi Mati
Tebi Je Lako
Ostat' Ce Istine Dvije
Poljubih Te Sinoc
 
1996 - Fotografija
Fotografija
Ja Potpuno Trijezan Umirem
De Facto Fato
Ne Zovi Me Na Grijeh
Nemam Ja Osamnaest Godina
Kad Sve Ovo Bude Jucer
Merjema
Ne Daj Me Nikome
Pasa Moj Solidni
Moja Pjesma
 
1997 - Dino Merlin Sa Svojim Gostima
Palidrvce
Ljubav Je
Srece Mi, Slobode Mi
Da Li Zasluzujes Moju Ljubav
Dragana
Tvoja Mama
Mokra Stopala
Kad Cu Te Vidjeti
Nisam Vise Tvoja Mala
Miris Istoka
Navigajemo
Drina Ce Uvijek Teci
Moja Il' Nicija
Alaj Bi' Se Zabavljala
_______________________________________________
_______________________________________________
    
_______________________________________________
_______________________________________________
1999 - Live Vjecna Vatra CD 1
Smijehom Strah Pokrijem
Jel' Sarajevo Gdje Je Nekad Bilo
Vojnik Srece
Zar Je To Sve Sto Je Ostalo
Ucini Mi Pravu Stvar
Da Ti Kazem Sta Mi Je
Nesto Lijepo Treba Da Se Desi
Kokuzna Vremena
Moja Bogda Sna
Uspavanka Za G.B.
 
1999 - Live Vjecna Vatra CD 2
De Facto Fato
Mjesecina
Danas Sam O.K.
Nemam Ja 18 Godina
Ja Potpuno Trijezan Umirem
Ne Zovi Me Na Grijeh
Pasa Moj Solidni
Bosnom Behar Probeharao
Fotografija
 
2000 - Sredinom
Halima
Godinama
Umri Prije Smrti
Baska Ti
Moj Je Zivot Svicarska
Kremen
Sredinom
Esma
Sve Je Laz
Hitna
Kad Si Rekla Da Me Volis
Da Je Tuga Snijeg
Sam
Putnici
 
2004 - Burek
Burek
Zid
Zelja
Majka Ruzi Kcer
Verletzt
Ti Si Mene Feat. Nina Badric
Subota
Sarajevo
Kad Covjek Voli Zenu
Supermen Feat. Zeljko Joksimovic
Bijelo
Misici
Svila
Ako Nastavis Ovako
Na Vi
 
2005 - The Best Of
Godinama
Smijehom Strah Pokrijem
Moj Je Zivot Svicarska
Umri Prije Smrti
Sve Je Laz
Kad Si Rekla Da Me Volis
Supermen
Kad Covijek Voli Zenu
Svila
Zar Je To Sve Sto Je Ostallo
Ucini Mi Pravu Stvar
Da Ti Kazem Sta Mi Je
Nesto Lijepo Treba Da Se Desi
Uspavanka Za Gb
Mjesecina
Danas Sam Ok
Ja Potpuno Trijezan Umirem
_______________________________________________
_______________________________________________
   
_______________________________________________
_______________________________________________
1999 - Uzivo (Live)
Smijehom Strah Pokrijem
Putnici
Jel Sarajevo Gdje Je Nekad Bilo
Vojnik Srece
Zar Je To Sve Sto Je Ostalo
Ucini Mi Pravu Stvar
Da Ti Kazem Sta Mi Je
Nesto Lijepo Treba Da Se Desi
Kokuzna Vremena
Moja Bogda Sna
Uspavanka Za G.B.
De Facto Fato
Mjesecina
Danas Som O.K.
Nemam Ja 18 Godina
 
2005 - Kosevo 2004 CD 1
Burek
Zelja
Esma
Kokuzna Vremena
Svila
Ti Si Mene
Cuskije
Lazu Me
Verletzt
Majka Ruzi Kcer
 
2005 - Kosevo 2004 CD 2
Misici
Zid
Subota
Sarajevo
Kremen
Godinama
Kad Covjek Voli Zenu
Supermen
Sve Je Laz
Bosnom Behar Probeharao
Na Vi
 
2006 - The Platinum Collection CD 1
Godinama 
Smijehom Strah Pokrijem 
Sve Je Laz 
Moj Je Zivot Svicarska 
Umri Prije Smrti 
Sredinom 
Kad Si Rekla Da Me Volis 
Hitna 
Kad Zamirisu Jorgovani 
E Otkad Mi Se Nisi Javila 
Ucini Mi Pravu Stvar 
Zar Je To Sve Sto Je Ostalo 
Tesko Meni Sa Tobom 
Bosnom Behar Probeharao 
Jel' Sarajevo Gdje Je Nekad Bilo 
Kokuzna Vremena 
Sta Ce Mi Sad Ljubav 
Sa Mojih Usana 
Ja Sam Na Te Naviko 
Nemam Ja 18 Godina 
 
2006 - The Platinum Collection CD 2
Supermen 
Danas Sam O.K. 
Mjesecina 
Vojnik Srece 
Nesto Lijepo Treba Da Se Desi 
Moja Bogda Sna 
Kremen 
Nek' Padaju Cuskije 
Pala Magla 
Kad Ti Dodem Nesreco 
I Ovo Prode 
Da Je Tuga Snijeg 
Ako Me Ikada Sretnes 
Lazu Me 
Lela 
Ne Zovi Me Na Grijeh 
Fotografija 
Sta Ti Znacim Ja 
Uspavanka Za Gorana B.
_______________________________________________
_______________________________________________
   
_______________________________________________
_______________________________________________
2008 - Kosevo (Live) CD 1
Intro
Otkrit Cu Ti Tajnu (Live)
Tesko Meni Sa Tobom (Live)
Ja Potpuno Trijezan Umirem (Live)
Ne Zovi Me Na Grijeh (Live)
Umri Prije Smrti (Live)
Individualizam (Live)
Nedostajes (Live)
Kad Si Rekla Da Me Volis (Live)
Smijehom Strah Pokrijem (Live)
Nemam Ja Osamnaest Godina (Live)
Merlin Feat. Tony Cetinski - Drama (Live)
 
2008 - Kosevo (Live) CD 2
Nesto Lijepo Treba Da Se Desi, Danas Sam Ok (Live)
Sve Je Laz (Live)
Merlin Feat. Eldin Huseinbegovic - Da Sutis (Indigo)(Live)
Kremen (Live)
Dino Merlin feat. Hari Varesanovic - Dabogda (live)
Ptica Bijela (Live)
Deset Mladja (Live)
Bosnom Behar Probeharao (Live)
Merlin Feat. Vesna Zmijanac - Kad Zamirisu Jorgovani (Live)
Ispocetka (Live)
 
2009 - The Ultimate Collection CD 1 (City Records)
Dabogda
Sredinom
Kad Si Rekla Da Me Volis
Kad Zamirisu Jorgovani
Godinama
Da Sutis
Moj Je Zivot Svicarska
Smijehom Strah Pokrijem
Hitna
Sve Je Laz
E Otkad Mi Se Nisi Javila
Ucini Mi Pravu Stvar
Bosnom Behar Probeharao
Umri Prije Smrti
Kokuzna Vremena
Ja Sam Na Te Navik'o
Sa Mojih Usana
Zar Je To Sve Sto Je Ostalo
Nemam Ja 18 Godina
Jel' Sarajevo Gdje Je Nikad Bilo
 
2009 - The Ultimate Collection CD 2 (City Records)
Ispocetka
Supermen
Mjesecina
Nesto Lijepo Treba Da Se Desi
Danas Sam Ok
Kremen
Nek' Padaju Cuskije
Klupko
Vojnik Srece
Ako Me Ikada Sretnes
Moja Bogda Sna
Lazu Me
I Ovo Prodje
Ne Zovi Me Na Grijeh
Pala Magla
Lela
Da Je Tuga Snijeg
Sta Ti Znacim Ja
Fotografija
_______________________________________________
_______________________________________________
   
_______________________________________________
_______________________________________________
2008 - Ispocetka
Ispocetka
Dabogda
Deset Mladja
Individualizam
Nedostajes
Da Sutis
Klupko
Ptica Bijela
Hadzija
Drama
Da Sutis 
Otkrit Cu Ti Tajnu
Grudobolja
 
2009 - The Ultimate Collection CD 1 (Croatia Records)
Moja Bogda Sna
Prokletog Me Bog Stvorio
Ako Me Ikada Sretnes
Vojnik Srece
Poljubih Te Sinoc
Merjema
Ja Potpuno Trijezan Umirem
Ne Zovi Me Na Grijeh
Nemam Ja Osamnaest Godina
Smijehom Strah Pokrijem
Halima (Feat. Lotfi Bouchnak)
Godinama (Feat. Ivana Banfic)
Umri Prije Smrti
Moj Je Zivot Svicarska
Esma
Sve Je Laz
 
2009 - The Ultimate Collection CD 2 (Croatia Records)
Sredinom
Da Je Tuga Snijeg
Putnici (Feat. Beatrice Poulot)
Sam (Feat. Adi Lukovac)
Zelja
Verletzt (Feat. Edo Zaanki)
Ti Si Mene (Feat. Nina Badric)
Kad Covjek Voli Zenu
Superman (Feat. Zeljko Joksimovic)
Ispocetka
Dabogda (Feat. Hari Varesanovic)
Deset Mladja
Nedostajes
Da Sutis (Indigo) (Feat. Eldin Huseinbegovic)
Ptica Bijela
Otkrit Cu Ti Tajnu
 
2011 - Love In Rewind
Love In Rewind
Daj Pjesmi Ime
Ako Me Ikada Sretnes
Ja Potpuno Trijezan Umirem
Moj Je Zivot Svicarska
Nedostajes
Sredinom
Godinama (Feat. Ivana Banfic)
Da Sutis (Feat. Eldin Huseinbegovic)
Sve Je Laz
Supermen (Feat. Zeljko Joksimovic)
Deset Mladja
_______________________________________________
_______________________________________________
   
_______________________________________________
Category: Diskografija | Views: 1017 | Added by: Zukas | Tags: Diskografija, merlin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Kategorije
Search
Calendar
«  April 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Entries archive
Visitors
Flag Counter
...

| Copyright MyCorp © 2022 | Website builderuCoz |